Skip to content

Senab i Almedalen 2017

Publicerad

Senab är på plats under politikerveckan i Almedalen. På tisdag 4 juli håller vi tillsammans med Kairos Future ett frukostseminarium på Teaterskeppet i Visby hamn. På onsdag 5 juli tar vi plats med en panel för ett seminarium i Arkitekturträdgården på Strandgatan 16.

Seminarierna bygger på slutsatser och inspel från framtidsstudien ”Framtidens möten” som lanseras i Almedalen och som tagits fram i samarbete mellan Senab och Kairos Future under våren 2017. Tillsammans med namnkunniga debattörer och tänkare diskuterar vi kring detta ämne.

Möten 2030 – hur skapas rum för smarta möten i en relationsintensiv framtid?
Tisdag 4 juli, 08.30-09.30, Teaterskeppet i Visby hamn
Är det mötesfria livet en illusion likt det papperslösa kontoret var för 30 år sedan eller går det att få till riktigt bra mötesmiljöer och metoder som ger bättre resultat på kortare tid? Hur skapar man lösningar som tar höjd för morgondagens arbetsliv?

I ett alltmer komplext arbetsliv med ökade krav på innovation och effektivitet i aktivitetsbaserade kontorslösningar läggs allt mer av arbetstiden på möten av olika slag. Samtidigt spås virtuella möten och smarta digitala agenter frigöra tid från både tråkiga sysslor och onödiga möten. Mötesmiljöer som ger rum för både stora idéer och som samtidigt skapar en mer harmonisk arbetsplats.

Panel

Azita Shariati, vd Sodexo AB
Lena Lid Falkman, Ekonomie Doktor Handelshögskolan i Stockholm
Cecilia Holmström, Arkitekt SAR/MSA, Tengbom
Johan Selberg, vd Senab Services
Moderator: Erik Herngren, Kairos Future

Livesändning paneldebatt
Officiell programpunkt Almedalsveckan 2017

Hur kommer vi att mötas i framtiden?
Onsdag 5 juli, 09.00-10.00, Arkitekturträdgården på Strandgatan 16

Vilka trender kommer att forma framtidens möten? Hur påverkar den gränslösa innovations- och effektivitetsjakten oss? Att få till produktiva och bra möten är något som påverkar och gynnar alla organisationer – och medarbetare.Möten är något som alla har erfarenhet av och som organisationer har mycket av. Hur påverkar det gränsöverskridande vardagslivet våra möten? Hur kommer den nya möteskontexten se ut? Går vi från mänskliga till omänskliga möten? Från utmattande till relationsstärkande möten? Hur skapar man mötesmiljöer för morgondagens arbetsliv?

Panel:
Lena Lid Falkman, Ekonomie Doktor Handelshögskolan i Stockholm
Fredrik Hansson, Partner, Arkitekt SAR/MSA SIR/MSA, OkiDoki Arkitekter
Victoria Percovich Gutierrez, Social Hållbarhet, White
Johan Selberg, vd Senab Services

Fler nyheter

Läs fler intressanta inlägg