Skip to content

Senab satsar på Co-working

Publicerad

En av Nordens ledande leverantörer av inredning för offentlig miljö öppnar för första gången upp sina kontor för en stor satsning på co-working.
Vårt samhälle förändras i en snabb takt och i den rådande globala delningsekonomin växer nya sätt att arbeta fram. På Senab drivs vi av möjligheten att skapa miljöer där människor och företag kan växa. Möjligheten till CoWorking ligger därför helt i linje med det vi tror på –  ”Space for big ideas”. Satsningen sker på samtliga 13 Senab kontor över landet.

För att öka samverkan med andra intressanta aktörer, dela kunskap, tänka nytt och tänka bättre, upplåter vi nu våra centralt belägna showrooms från Luleå i norr till Malmö i söder till CoWorking.
– Det här känns som ett mycket spännande upplägg som genererar ny kunskap, möjligheter till större nätverk och många andra positiva synergier, säger Mikael Grundén, VD på Senab.

Det första co-working kollegorna kommer till Senabs showroom i Göteborg. Brainforest, en strategisk kommunikations byrå med 30 anställda har nu några medarbetare placerade på Senab i Göteborg och resterande medarbetare sitter i Borås. Verksamheten är 50% digital och 23% är internationella uppdrag.
– Det är ett spännande steg som ger oss ännu större möjlighet att fokusera på co-working, när vi kommer närmre kunden på ett helt nytt sätt. För oss som strategisk kommunikationspartner känns det som ett naturligt steg, säger Peter Algebäck, VD på Brainforest.

Samtidigt flyttar RankOne in på Senabs showroom i Luleå. Detta är ett nytt startup-bolag som byggger en social plattform riktat mot e-sport och gaming. Företaget består idag av 4 personer med bagrund inom IT, affärsutveckling och en stor dos passion för gaming.

Möjligheten till coworking passar mindre företag och startups som behöver flexibla kontorsmiljöer att växa i där långa dyra hyresavtal kan vara ett hinder för tillväxten. Vi riktar oss till företag med ambitioner och som uppskattar inspirerande arbetsmiljöer.
Vid coworking får hyresgästen tillgång till gemensamma faciliteter och nödvändiga arbetsredskap såsom t.ex. nätverk, skrivare och bokningsbara mötesrum. Med flexibiliteten i fokus kan företaget skräddarsy den lösning som passar just nu, utan att begränsa sig för snabba förändringar. Behoven kan variera stort från endast en touch down plats till eget låsbart rum. Med coworking kan denna flexibilitet uppnås och samtidigt ges möjligheter till sociala samspel och interaktion med andra företag och branscher.

Läs mer om oss på Senab.

Har du fler frågor om CoWorking by Senab? Kontakta:

Senab cristian dahlen co-workingCristian Dahlén
Hållbarhetschef
m: +46 76 533 50 40
e:  cristian.dahlen@senab.com

Ta chansen att flytta in hos oss, vi erbjuder rum där ni kan nå er fulla potential. Kontakta oss för mer information på cowork@senab.com

 

 

Fler nyheter

Läs fler intressanta inlägg