Skip to content

Förändringar i ledningen av Senab AB

Publicerad

Senab AB byter VD.
Senab AB, som är ett helägt dotterbolag till Edsbyn Senab AB, är en av landets ledande leverantörer av inredningslösningar för det offentliga rummet.

Bolaget, som idag finns etablerat på 14 orter, från Malmö i söder till Luleå i norr, har liksom hela Edsbyn Senab koncernen under ett antal år genomgått ett omfattande förändringsarbete och är nu redo att ta nästa steg i sin utveckling.

I samband med detta har styrelsen för Senab beslutat att rekrytera ny VD till bolaget, vilket betyder att Mikael Grundén lämnar koncernen. Under rekryteringsprocessen kommer nuvarande koncernchef, Bengt Nilsson, att fungera som VD för Senab AB.

– Mikael Grundén har varit verksam i Senab och i koncernen i 18 år, de senaste åren som VD för Senab AB, och jag vill framföra mitt och koncernens tack för hans insatser under åren, säger koncernchef Bengt Nilsson. Han har varit en viktig kugge i utvecklingen av dagens Senab och vi önskar honom lycka och framgång i sitt nästa uppdrag i sin karriär.

– Det har varit en väldigt spännande och utvecklande period för både Senab och mig själv och jag är otroligt tacksam för alla år i detta fina bolag! Jag önskar verkligen alla medarbetare och den nya ledningen i bolaget all lycka och framgång på resan mot nya mål, avslutar Mikael Grundén.

I samband med denna förändring görs också vissa förändringar i Senabs ledningsgrupp. Bl.a. inrättas en ny befattning som försäljningschef, Mattias Stahlin, affärsområdeschef för Västra Sverige, tillträder denna befattning, som är direkt underställd VD. Samtliga affärsområden inom Senab AB rapporterar till Mattias.

Edsbyn Senab koncernen finns idag representerade på ett stort antal platser i Sverige och i Norge. Sedan några år finns dessutom egna försäljningsbolag i såväl Kina som i USA.

Totalt sysselsätter koncernen c:a 600 personer och omsätter c:a 1 700 milj kr.

Bengt Nilsson, VD Edsbyn Senab AB

För mer information kontakta:
Bengt Nilsson
VD och Koncernchef Edsbyn Senab AB

bengt.nilsson@edsbyn.com
+46 73 073 26 00

Fler nyheter

Läs fler intressanta inlägg