Skip to content

Leva och leda i turbulens

Publicerad

Arbetslivet har varit i förändring under lång tid med många upplever att den period som samhället är inne i just nu innebär att förändringstakten ökar än mer, inte minst som följd av den pågående digitaliseringen som ritar om många gamla sanningar i arbetslivet. Därför är det av största vikt att både förstå vad som präglar det framväxande arbetslivet men också om vad som krävs för att leva – och leda – i en sådan situation.

På tisdag 3/7 kl 08.30 släpps Senabs rapport; ”Att leva och leda i turbulens – konsten att skapa rum för rätt förändring” i Almedalen. Rapporten sätter framtidens arbetsplatser i blickfånget och presenterar bland annat sex trender som driver på framtidens arbetsplatser, samt råd och tips på vägen. 

Tillsammans med Kairos Future har Senab undersökt trender som formar framtidens arbetsplats. Detta bland annat genom intervjuer med tusen svenskar som har genomgått förändring i arbetslivet och intervjuer med nyckelepersoner som har drivit förändring på större företag. Svaren har sammanställts i en rapport med ambitionen att ge läsaren perspektiv på att leda och leva i turbulens, och vad vi kan komma att förvänta oss både från medarbetare, fysiska miljöer och virtuella miljöer. 

– ”Ständig förändring” – hur många har inte hört de orden till leda de senaste åren. Samtidigt vittnar allt fler om att förändringarna inte avtar utan snarare fortsätter att öka i omfattningen. Troligen är det så att förändring är det nya normala och att förmågan att leva och leda i en turbulent miljö är något alla individer och organisationer måste träna sig på, menar Mikael Grundén, VD Senab AB. 

–Vi har byggt årets rapport tillsammans med våra kunder och påverkare som alla har stor erfarenhet av förändring. Att göra detta tillsammans har gjort att innehållet i årets rapport blir både ärlig och framtidsorienterad, avslutar Mikael.

Ladda ner fil

Fyll i formläret för att ladda ner tillhörande fil.

Ange en korrekt e-postadress
Ange företagsnamn

Jag samtycker till att mina uppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy

Ladda ner fil

Fler nyheter

Läs fler intressanta inlägg