Skip to content

Ljudföreläsning med Martin Ljungdahl Eriksson

Publicerad

Dagens kontor och mötesplatser förändras till alltmer öppna miljöer, samtidigt som arbete kräver kommunikation och samarbete. Dilemmat i öppna miljöer är att närheten till medarbetare kan skapa värden i form av samhörighet, spontana möten, bättre kunskapsdelning och informationsspridning, samtidigt som det skapar problem i form av ljudmässig störning. Därför har Edsbyn kontorsmöbler tillsammans med Högskolan Väst och Konstfack initierat forskningsprojektet Ljudbubblan, en personifierad dynamisk ljudmiljö, utvecklad för att skapa rum i rummet.

Forskningen syftar till att studera och utforska ljudmiljön i det samtida kontoret. Forskarna i projektet tar en aktiv roll i att förändra synen på ljudproblematik i kontorsmiljöer genom att undersöka möjligheterna att designa personliga ljudmiljöer anpassade efter situation och användare.

Nu bjuder vi in till en lunch där Edsbyns industridoktorand Martin Ljungdahl Eriksson föreläser om hur ljud påverkar oss och vad kan det göra för en arbetsmiljö. Kan man addera ljud för att minska stressen och öka koncentrationsmöjligheterna för medarbetarna?

Varmt välkommen, ta gärna med dig en kollega!

ONSDAG 15 NOVEMBER 11:30-13:00
SENAB, REGERINGSGATAN 66

Vi bjuder på lunch! OSA senast 8/11 till event@senab.com

Martin Ljungdahl Eriksson är industridoktorand inom informatik med inriktning arbetsintegrerat lärande vid Högskolan i Väst. Martin forskar kring att använda ljud som funktionella designelement för det samtida kontoret. Han har varit med och utvecklat möbeln ”Soundbubble” som Edsbyn visade på Stockholm Furniture Fair 2017. 

 

Fler nyheter

Läs fler intressanta inlägg