Skip to content

Nytt varumärke på Senab – ZANAT

Publicerad

Nu introducerar vi på Senab en rad nya spännande varumärken. Tack vare det breddade utbudet kan vi på ett ännu bättre sätt möta våra kunders behov och öka möjligheterna att skapa framtidens mötesplatser. Under hösten presenterar vi ett flertal intressanta möbelproducenter – näst på tur är Zanat!

ZANAT

Zanat-stool-TattooZanat-bowls-NeraZanat betyder hantverk på bosniska. Företaget grundades 1927 och har varit familjeägt i tre generationer, det drivs idag av familjen Niksic som med sin hantverksinriktning är unika. Träsnideri är Zanats unika kännetecken. Vackra mönster karvade för hand med stämjärn är karaktäristiskt för alla deras produkter.

Zanat står för modern produktdesign i kombination med hantverk. Svenska formgivaren Monica Förster är deras kreativa ledare. Andra formgivare som ritat produkter för Zanat är bland annat Studioilse och Gert Wingårdh.

Vi är stolta över att representera ett företag som Zanat. Inte bara på grund av deras historia och hantverksskicklighet, men även tack vare deras sociala engagemang. Zanat arbetar enligt rättvisemärkta metoder både ur hållbarhets- och miljöperspektiv, men också för att generera goda arbetsförhållanden och rättvisa löner för de arbetare de anlitar.

Zanat tillverkar unika produkter och samtidigt bevarar de och för vidare gammalt hantverkskunnande.
I vårt slit- och slängsamhälle behövs fler företag som Zanat där produktionen bygger på slow design och produkter som håller över tid. Hållbarhet + hantverk = framtiden!

Zanat-craftmanship* Slow design är mer än produktdesign, man söker ett holistiskt designsätt som tar hänsyn till materialets ursprung, inklusive etiska aspekter och sociala faktorer samt kortsiktiga och långsiktiga effekter av designen. Slow design är både en process och ett mål där man strävar efter en demokratisk designprocess som är mer inkluderande.

Se samtliga produkter på Zanats hemsida!

 

Kontakta oss för mer information kring möblerna och hur du kan använda dem i just ditt projekt!

Fler nyheter

Läs fler intressanta inlägg