Skip to content
Alla bilder

Kund

Bardot

  • Uppdragsgivare Bardot
  • Arkitekt Maria Ihrefors, Rex+ Arkitektbyrå
  • Projektledare Bardot: Godash Gerayeli. Senab: Mats Flodin & Ann-Sofie Magnusson
  • Fotograf: Bardot
  • Arbetsledare:

I de krogtäta kvarteren runt Stureplan i Stockholm öppnade under senhösten 2016 restaurang Bardot. Den lyxigt sobra miljön med internationella förebilder är resultatet av en omfattande ombyggnad, driven av en tydlig vision.

Det som tydligast präglar lokalen är de boaserade väggarna. De mörkbetsade ekpanelerna tar höjd, nästan ända upp i taket. Tillsammans med golvet i ekparkett, väggfasta läderklädda soffor, som bryts mot soft belysning, luftiga vita textilier i armaturer samt vitt bordslinne får Bardot en sofistikerad och behaglig atmosfär.

– Här erbjuder vi en varm och ombonad middagsupplevelse i en miljö med lyxig vardagsrumskänsla. Bardot är den första krogen i den här stilen i Stockholm. Vi har hämtat inspiration från några av världsmetropolernas mest namnkunniga toppkrogar, säger Godash Gerayeli, Creative Director.

När beställaren, med Ulf von Roth och Godash Gerayeli i spetsen, hade ringat in sin målgrupp och bestämt sig för vilken atmosfär restaurangen skulle ha kontaktade de Senab. Tillsammans med Senab valdes sedan en arkitekt ut. Valet föll på Rex+ Arkitekters Maria Ihrefors.

– Lokalen har förvandlats helt och hållet och stämmer väl överens med beställarnas visioner, säger arkitekt Maria Ihrefors. De var tydliga med vad de ville uppnå. Och jag tycker om deras ambition att skapa en krog som håller i många år.

Utmaningen var inte bara att hitta möbler med ett tidlöst ut tryck utan även material som inte slits så fort och som när de väl slits gör det med behag. Mycket trä, stoppade möbler, läder och tunga tjocka textilier.

Senabs uppdrag innefattande upphandling av all fast och lös inredning inklusive textilier inom given budget och tidplan.

– När vi inreder hotell och restauranger ingår nästan alltid kundanpassade specialsnickerier. Det innebär att vi och våra samarbetspartner, förutom att ta ansvar för möbler och produkter, även kontrollmäter, tar fram materialprover och gör prototyper. Vi omvandlar arkitektens designhandlingar till produktionshandlingar. Därefter tillverkar vi och monterar på plats, förklarar Mats Flodin, kundansvarig hos Senab.

Uppdraget förlöpte bra, trots en tajt tidplan, och resultat har också blivit över förväntan, tycker Mats Flodin:
– Bardot har fått en flygande start med sin fantastiskt fina inredning. En stor eloge till Godash och Ulf som har lyckats att sätta den sista touchen med rekvisita och böcker. Det ser ut som om restaurangen har funnits där i fem år och inte i två månader.

En varm och ombonad middagsupplevelse i en miljö med lyxig vardagsrumskänsla.

Godash Gerayeli, Creative Director Bardot