Skip to content
Alla bilder

Kund

Collector

  • Uppdragsgivare Collector
  • Arkitekt Karin Skoglund & Annika Hedeblom - Kaka arkitekter. Krook & Tjäder.
  • Projektledare Helena Björkengren - Collector, Henrik Ericsson - Senab
  • Fotograf: Anders Bergstedt
  • Arbetsledare: Jimmy Svensson

När nischbanken Collector skulle utveckla och utöka sitt kontor fick vi äran att leverera nya möbler till mötesrum, loungeytor och arbetsplatser. Vi har sedan länge haft ett samarbete med Collector och levererat inredningslösningar till dem.

Karin Skoglund och Annika Hedeblom på Kaka arkitekter fick i uppdrag av kund att skapa en mer spännande och öppen inredning, där ytor för olika typer av arbete prioriterades. För att fånga upp dessa behov specialritade Kaka möbler såsom projekt- och ståbord samt en takkrona som sedan kombinerades med övriga möbler.

Traditionella arbetsstationer med skrivbord behövdes också men man ville blanda upp dessa med mer flexibla utrymmen. Mötesytor där textilier dras till och från skapades för att lätt kunna skapa ett rum i rummet när det behövs.

– Det är ett företag som expanderar hela tiden vilket gör det viktigt att ha en tydlig linje att följa. När de behöver fler arbetsplatser skall ståbord och andra typer av möbler kunna flyttas till en annan del av lokalen men fortfarande passa in och fylla sin funktion, säger Karin Skoglund.

Vi har samarbetat med Senab under flera år. Det kändes självklart för oss att använda dem även i detta projekt eftersom de känner oss som företag och vet vår stil. Det är aldrig några problem med att få fram det vi vill ha. Vi är supernöjda med resultatet!

Helena Björkengren, projektledare Collector