Skip to content
Alla bilder

Kund

Frantzén

  • Uppdragsgivare Restaurant Frantzén
  • Arkitekt Joyn Studios
  • Projektledare Ann-Sofie Magnusson, Senab
  • Fotograf: Martin Botvidsson / Stefan vdKG
  • Arbetsledare: Josef Östlund
Bakgrund

Under hösten 2017 öppnade nya Frantzén på Klara Norra Kyrkogata i centrala Stockholm. Restaurangen på drygt 500 kvadratmeter tar upp hela tre våningsplan med entré, restaurang samt lounge högst upp i en gammal vindsvåning med hemkänsla.

1800-talshuset genomgick under ett år en total ombyggnation av restaurangens tre våningar samt terrass. Trots att ytan är mer än fem gånger större än den tidigare restaurangen erbjuds fortfarande bara 23 sittplatser i krögaren Björn Frantzéns nya lyxkrog.

Utmaning

Projektet utgjorde en utmaning för alla parter, dels på grund av fastighetens utformning men även på grund av tidsplan och vision; att skapa en ny restaurang med stjärnor i Guide Michelin. Att i detta även sätta ett eget utryck som harmonierar med budget var en utmaning.

Leverans

Senabs uppdrag kom från inredningsarkitekterna Joyn Studios och var i detta fall som lösmöbelleverantör. Det innebär att vi har levererat lös inredning enligt givet koncept, hela tiden genom nära samarbete med uppdragsgivare.

 

Jag känner inte till någon restauranglokal i världen som liknar det vi skapar, säger Björn Frantzén, köksmästare. Ett besök på Frantzén blir både en gastronomisk resa och en resa i ett totalrenoverat 1800-talshus med egen hiss för restaurangen.