Skip to content
Alla bilder

Kund

Haymarket by Scandic

  • Uppdragsgivare Scandic
  • Arkitekt Koncept Stockholm
  • Projektledare Staffan Jönsson, Scandic & Ann-Sofie Magnusson, Senab
  • Fotograf: Jason Strong
  • Arbetsledare:

Hotelloperatören Scandics tanke med det lyxiga storhotellet är att Haymarket ska präglas av ständigt liv och rörelse och öppna upp för nya sociala ytor invid Hötorget. Man ville återskapa känslan från den era som PUB-huset står för och lyfta fram art décon och dess elegans. Huset som byggdes i etapper mellan 1916 och 1934 har restaurerats och vackra art déco-detaljer från 1920-talet har återskapas. Tidstypiska detaljer så som mönster i golv, trappräcken och gallerikänslan i entrén kontrasterar här mot moderna materialval. Inspiration till inredningen kommer bland annat från filmens värld och Greta Garbo som en gång började sin karriär som expedit och modell för hattavdelningen i just PUB-huset.

Hotellet erbjuder 405 rum, varav 16 sviter, en stor restaurang, en exklusiv bar, ett hela-dagen-kafé, eventvåning, intim bio samt en event-svit med tillhörande privat takterrass på 97 kvm. Dessutom rymmer hotellet en eventvåning.

Senab Hospitality levererade alla fasta snickerier till de tre publika våningsplanen inklusive reception, väggpaneler, soffor, hyllor, bufféer, steninklädnader, fönsterbänkar i marmor, textilpaneler, specialbord mm. Det var mycket starkt fokus på detaljer och perfekt finish på snickerier. Mycket marmor, sammet och mässing ingår i inredningen för att skapa lyxkänsla.

I maj 2016 invigdes Haymarket – Scandics nya signaturhotell i anrika PUB-huset på Hötorget i Stockholm.