Skip to content
Alla bilder

Kund

Miss Clara

  • Uppdragsgivare Nobisgruppen
  • Arkitekt Wingårdhs
  • Projektledare Mats Flodin, Senab Hospitality
  • Fotograf: Nobisgruppen
  • Arbetsledare: John Mandin & Josef Östlund

Nobisgruppens senaste hotell, Miss Clara, ligger på Sveavägen i Stockholm. Hotellet, med 92 rum, är inrymt i den gamla flickskolan Ateneum för flickor, byggd 1910. Miss Claras unika historia har stått i fokus och omsorgsfullt ackompanjerats av modern design när skolan byggts om till ett personligt boutiquehotell av högsta kvalitet.

Wingårdhs arkitekter har med varsam hand återskapat byggnadens ursprungliga Art Nouveau charm. Resultatet är en tidlös miljö med känsla för detaljer: svenska material, som kalksten, ek och naturskinn, parkettgolv och välvda fönster.

Senab Hospitality har i tätt samarbete med Nobisgruppen och Wingårdhs levererat fast och lös inredning, däribland specialdesignade möbler och skräddarsydd förvaring. Senab har samarbetat med Nobisgruppen i flertalet framgångsrika projekt såsom Nobis Hotel, J, Tornvillan och Stallmästaregården. I samtliga projekt har Senab levererat fast och lös inredning.

Miss Clara är en unik hotellupplevelse. Hon är lite av den rebelliska lillasystern i sammanhanget, lite ungdomligare och mer avslappnad.

Gustavo Catenacci, VD på Miss Clara