Skip to content
Alla bilder

Kund

Nobis Hotel Copenhagen

  • Uppdragsgivare Nobis Hospitality Group
  • Arkitekt Wingårdhs
  • Projektledare Mats Flodin & Ann-Sofie Magnusson, Senab
  • Fotograf: Soren Kristensen
  • Arbetsledare: John Mandin

Köpenhamn har fått ett nytt samtida lyxhotell – Nobis Hotel Copenhagen! I en historisk byggnad från 1903 har Wingårdhs arkitekter skapat den eleganta, tidlösa inredningen med personlighet och precision i varje detalj.

En stor del av inredningen är specialritad utifrån kundens ambition om en varm och genuin hotellmiljö. Senab har i tätt samarbete med Nobisgruppen och Wingårdhs tillverkat specialritad inredning till de 77 hotellrummen, såsom sängar i stål samt garderober, pallar, bänkar och skrivbord av trä och naturläder, samt kommoder och speglar till badrum. I restaurangen finns bord och bardiskar specialdesignade för Nobis.

I receptionen möts gästerna av en disk gjuten i betong, en referens till att huset var ett av de första att uppföras i detta material. Konsten har plockats ned och ligger i de uttrycksfulla ullmattorna.

Senab har även levererat lös inredning till projektet; möbler till hotellrum och sviter, restaurang, lobby och konferens. Här återfinns lekfulla inslag på både möbler och kulörer.

 

Det här är vår personliga definition av lyx. Som affärsresenär vill jag bo på ett hotel som är elegant, bekvämt, tillmötesgående och effektivt, men jag behöver inte allt onödigt överflöd och den konstlade service som man fortfarande ofta associerar med lyx i traditionell bemärkelse.

Alessandro Catenacci, grundare, ägare och VD för Nobis Hospitality Group