Skip to content
Alla bilder

Kund

Småländska Bränslen

  • Uppdragsgivare Småländska Bränslen
  • Arkitekt Johnels & Moberg
  • Projektledare Marie Andersson, SENAB
  • Fotograf: Småländska Bränslen
  • Arbetsledare:
Bakgrund

Småländska Bränslen är en satsning för att testa ett nytt koncept med försäljning och underhåll utav enbart el- och biogasfordon. Den första anläggningen i Växjö ägs och drivs av Stefan Hermansson. Stefan har lång erfarenhet av nybilsförsäljning och även av att driva konventionella företag. Han har sedan ett par år tillbaka öppnat biogasmackar runt om i Småland, dessa finns för närvarande i tre orter; Växjö, Alvesta och Ronneby. Konceptet att sälja och underhålla el- och biogasbilar är ett samarbete med ett välkänt Energibolag.

Vision

Johnels & Moberg är arkitekter i projektet. Målet med uppdraget var att skapa ett modern koncept som skulle andas en naturlighet och gärna inkludera möbler från närområdet och/eller Sverige. Majoriteten utav möblerna är därför producerade i Småland av Lammhults och Swedese samt från Edsbyverken i Hälsingland.

Resultat

Resultatet är en modern och luftig bilhall, med tillhörande ytor såsom kontor, mötesrum, lounge och pentry, som andas skandinavisk ljus design. Den jordiga färgskalan gör att man känner sig nära naturen, vilket går hand i hand med försäljningen av just el- och biogasfordon.

 

Vi stortrivs och får så mycket beröm för vår inredning.

Christina Broder, Småländska Bränslen