Skip to content
Alla bilder

Kund

Stockholms Universitet

  • Uppdragsgivare Stockholms Universitet
  • Arkitekt Arkitema Architects
  • Projektledare MARTIN ZHUK & JOAKIM ÅKERMAN, SENAB Interior FRANS LUNDQVIST, STOCKHOLMS UNIVERSITET
  • Fotograf: Jason Strong

Arrheniuslaboratorierna vid Stockholms universitet har fått en tillbyggnad där studenternas trivsel är i fokus och där de både kan umgås och studera. Miljön är en kreativ mix mellan råa material som kontrasterar mot mycket textil, pigga färger och mjuka former.

Senab har levererat all inredning till det nya huset. Den inredda ytan på 4000 kvm består av arbetsplatser, förvaring, miljömöbler och mycket specialsnickerier. Hållbarhetstänkande i funktionalitet, material och estetik har varit en central del av projektet.

Samarbetet mellan Senab, kund och arkitekt kan bäst beskrivas som ett lagarbete med problemlösning i fokus. Speciallösningar och övriga produkter har tagits fram till konkurrenskraftiga priser och Senab har hela tiden jobbat efter arkitektens vision att ta fram en karaktärsfull inredning som går hand i hand med byggnaden.

Ett klanderfritt samarbete där Senab varit mycket hjälpsamma vilket behövdes både i detaljarbetet och för att klara tidsramarna.

Frans Lundqvist, projektledare Stockholms Universitet