Skip to content
Alla bilder

Kund

Volvo Cars huvudkontor Asien

  • Uppdragsgivare Volvo Cars
  • Arkitekt Tongjie, Wingårdh Architects
  • Projektledare
  • Fotograf:
  • Arbetsledare:

Bakgrund

Volvos nya huvudkontor i asien designades 2011 av Wingårdhs arkitekter med den lokala arkitekten Tongjie. Flytten ägde rum 2019. Volvos egna aktivitetsbaserade arbetssätt Day @ Work skulle implementeras här också.

Utmaning

Med en kinesisk ägare och ett nytt nätverk av fabriker och R&D-centrum i Kina behövde Volvo Cars ett huvudkontor i Kina. Byggnaden skulle spegla Volvo varumärket och vara starkt rotad i sitt skandinaviska arv, samtidigt som den skulle vara anpassad till de kinesiska behoven och syn på arkitektur och inredning.

Resultat

Projektledare Volvo Cars: Christina Hansén, Fredrik Valldén & Teddy Zhang
Projektledare Senab: Vanessa D’Hooge, Iris Qin, Stanley Luo, Dana Xiong & Bella Rao

Totalt 56 000 m2 är fördelat på tre byggnader som alla är kopplade med ett huvudatrium, inspirerat av lotusroten. Varje byggnad har fem våningar och eget atrium.

Den första våningen är allmän yta med konferenslokaler, auditorium och ett träningscenter. Vidare ligger wellness- och hälsocenteret med gym, yogalokal, bordtennisrum och omklädningsrum. Du hittar också kliniken och amningsrum, matsalen för 600+ personer, VIP-områden, kök, butik, reception, bilutställning område och kafé.

Den andra till femte våningen är kontorsutrymmen. Varje våning är har plats för 200 anställda och totalt antal anställda på huvudkontoret är 2000 anställda.

Senab var ansvarig för inredningsdesignen och har levererat och installerat alla lösa inredningsdetaljer i samverkan med Volvos FM-avdelning. Genom ett starkt och kontinuerligt relation till kunden har Senab stött Volvo i alla frågor som uppstod under projektet.

Under genomförandet av detta koncept i huvudkontoret genomförde Senab även Day @ Work i följande Volvo-försäljningskontor:
APAC: Daqing, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Malaysia (fabrik), Indien, Beijing, Shanghai, Chengdu Experience Center
USA: Charleston, Sunny Vale

Kommande projekt där konceptet Day @ Work kommer att genomföras:
Australien, Luqiao, Care by Volvo, Ningbo och Malaysia