Skip to content

Senab stödjer Mind för psykisk hälsa

Publicerad

Det är inte alltid det syns. Det som känns. Mind är en ideell förening och en oberoende aktör i kampen mot psykisk ohälsa.
Den 20 april är det ett år sen artisten Avicii dog och Senab har därför valt att skänka pengar till Mind för att stödja arbetet mot psykisk ohälsa.

Det är 1500 personer som tar sitt liv varje år. 100 000 personer genomför självmordsförsök. 500 000 personer har självmordstankar. Det vill Mind ändra på. Deras verksamhetsidé är att förebygga psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion.

Den ideella föreningen startades 1931 av Viktor Wigert, professor i psykiatri vid Karolinska Institutet. Idag arbetar de för att vara en röst i samhällsdebatten genom diverse olika mål.
Detta gör Mind idag:

  • Sprider kunskap om psykisk ohälsa och självmord. De anordnar seminarier, konferenser, utbildningar och sprider information om psykisk ohälsa och självmord.
  • Stödjer människor som har tankar på självmord. Mind driver självmordslinjen, på telefon 90101, mejl och chatt mellan kl. 06-24 alla dagar, för personer som inte längre orkar leva och deras närstående.
  • Mind stödjer äldre som mår psykiskt dåligt. De driver Äldrelinjen, en stödlinje för äldre som behöver någon att prata med.
  • Stödjer föräldrar som är oroliga för sina barn. De driver Föräldralinjen, en stödlinje för vuxna som är oroliga för barn i sin närhet och vill ha någon att prata med.
  • Mind skapar forum där personer som mår dåligt kan stödja varandra. Vi driver Mind Forum, ett diskussionsforum på nätet där du kan prata om livet precis som det är.

Senab har valt att skänk en gåva till Mind för att stödja deras arbete med att förebygga psykisk ohälsa och att förhindra självmord. Vill du läsa mer om organisationen kan du göra detta på Mind.se.

Fler nyheter

Läs fler intressanta inlägg