ÅTERBRUK

Ge din inredning
extra liv

En förnyelse behöver inte vara detsamma som att allt gammalt ska bort. Om inredningens viktigaste uppgift är att få medarbetarna att trivas, kunna göra ett bättre jobb och hålla i det långa loppet är det lika viktigt att det finns en långsiktigt plan för själva inredningen.

Ofta går det att behålla en del identitetsskapande inredningsdetaljer, bra möbler eller till och med delar av möbler vilka vi kan ge nytt liv genom att anpassa dem på olika sätt. I de fall som detta inte är möjligt kan vi hjälpa dig att sälja, donera eller till och med hitta helt andra användningsområden för din inredning.

Genom 6 olika steg hjälper vi er organisation mot en hållbar lösning för er arbetsplats – med hjälp av ett, flera eller alla stegen.

Länge leve din inredning!

1.

Inventering av inredning

Vi är med i ett tidigt skede där vi ser över det aktuella beståndet av inredning och möbler på er arbetsplats. För att förenkla processen kommer inredningen att fotograferas, specificeras utefter en mall och skicket på produkterna kommer anges. Samtliga produkter kan med fördel också få en egen QR-kod. Vid inventeringen skapas då digitala kopior av inredningen. Detta underlättar för till exempel felanmälningar, kompletteringar och hantering av produktens livscykel. Ni kan också effektivare planera och följa upp servicearbeten och investeringar.

Hela arbetet i steg ett underlättar både för återanvändningen av interiören och för att arkitekten lättare ska kunna skapa ett inredningskoncept som passar er verksamhet. Steget medför även en stor fördel när ni i framtiden ska sälja, donera och återvinna möbler. Efter genomfört projekt kan vi även nyttja inventeringen för att redovisa andelen återbrukade produkter och annat intressant för er som kund.

2.

Inredningskoncept & planritning

Efter inventeringen tar inredningsdesigners eller arkitekter fram förslag på inrednings- och planlösning som passar kundens behov. Det kommer utgå från de hållbarhetsmål ni har för projektet och även baseras på den inredning ni redan har. Därefter säkerställer projektledaren att även den nyanskaffade inredningen möter era hållbarhetsmål för verksamheten. Den nyanskaffade inredningen kan vara såväl nytillverkad som återbrukad från en annan kund.

3.

Renovering & anpassning av befintlig inredning

Att anpassa möblerna är viktigt för att nå er inredningsvision. Här bistår vi med renovering och anpassning inom alla delar för kontorets lösa inredning och vi kan stå till tjänst som resurs för samordning för att underlätta resurskrävande uppgifter. Det kan handla om allt från tapetsering av klädd inredning, möbel- och mattvätt, omlackeringar, justeringar av bordsskivor, snickeriarbeten på snickerier och receptionsdiskar till omsömnad och justering av gardiner.

4.

Försäljning, inköp & donation

Vi erbjuder er hjälp att såväl köpa in återbrukad inredning som att sälja befintliga möbler genom underleverantörer där vi ombesörjer allt förfarande och alla kontakter. I de fallen som en fullt fungerande inredning inte hittar någon ny köpare, erbjuder vi er att donera det till organisationer som behöver en ny inredning men som inte har finansiella möjligheter att investera. Ofta handlar det om ideella organisationer eller skolor och kommuner.

5.

Återvinning & deponi

En viktig del av återbruksprocessen är att ta ansvar för den inredning som inte kan återanvändas, inte har sålts eller donerats. Vi sorterar den överblivna inredningen i fraktioner som vägs och återvinns eller går till deponi. Alla steg återrapporteras och dokumenteras i en återvinstrapport som ni som verksamhet kan använda för uppföljning och kommunikation.  

6.

Logistik & samordning

Senab ansvarar för den planering, samordning och logistik som återbruksuppdraget innebär. Vi vet att logistiken ofta är den största utmaningen i dessa uppdrag och kan med vår breda erfarenhet och stora utbud av kompetenser säkerställa att alla leveranser och uppdrag utförs enligt tidplan och med tillfredställande resultat.