Skip to content
Alla bilder

Kund

Bank Hotel

  • Uppdragsgivare Stureplansgruppen
  • Arkitekt Millimeter Arkitekter
  • Projektledare Susanne Lorenz Liljefors, Ann-Sofie Magnusson & Amelie Grönholm, Senab
  • Fotograf: Kate Gabor, Niklas Nyman, Mathias Nordgren, Jens Bergstrand, Johan Nilson & Danger Österlin
  • Arbetsledare: Johan Mandin & Josef Östlund

Bakgrund
Den mörka solida fastigheten från 1910, ritad av arkitekten Thor Thorén, var från början ett bankkontor för Södra Sveriges Bank.
Under flera år hade Stureplansgruppen letat efter den perfekta byggnaden. Tills den mörka solida fastigheten från 1910 dök upp. Den är ritat av arkitekten Thor Thorén och var från början ett bankkontor för Södra Sveriges Bank.

Utmaning
Visionen för Bank hotel var ett elegant boutiquehotell som skulle kunna ligga på vilken gata som helst i Paris, London eller New York. Nu ligger det i Stockholm.

Inför satsningen gjordes en noggrann internationell research. Stureplansgruppen hämtade sin inspiration från boutiquehotell och privata våningar från flera metropoler de har besökt de senaste åren.

Lösning
När man som gäst träder in genom den något anonyma, tunga porten slås man direkt av atmosfären, som är elegant och spännande.

Millimeter Arkitekter är ansvariga för hotellets design- och inredningskoncept för de 114 hotellrummen. Hotellrummens fasta- och lösa inredning samt armaturer är specialritade av arkitekten och framtagna av Senab.

Internationellt är exklusiva boutiquehotell den genre som efterfrågas mest och vi tyckte att det saknades sådana i Stockholm. Vi vänder oss till medvetna resenärer som vill bo och äta väl, sova gott, få en upplevelse, synas och se andra. En målgrupp som vi redan känner väl genom våra restauranger, barer och klubbar.

Per Gunne, Vice VD Stureplansgruppen