Skip to content
Alla bilder

Kund

Embark Studio

  • Uppdragsgivare Embark Studio
  • Arkitekt Stina Brahme
  • Projektledare Mats Flodin
  • Fotograf: Jason Strong
  • Arbetsledare: John Mandin & Josef Östlund

Bakgrund

Embark Studios är en nystartad spelstudio i Stockholm, med säte i Södra Bankohuset i Gamla stan. Fastigheten byggdes för Riksens Ständers bank, senare Sveriges Riksbank, under mitten av 1670-talet och har sedan dess varit stilbildande för Stockholm.

Utmaning

Södra Bankohuset är ett statligt byggnadsminne, vilket innebär att eventuella ändringar kräver särskilt tillstånd. För inredningen av lokalen innebär det att inget får skruvas i väggar och att alla möbler måste vara golvstående. Då studion växer snabbt behöver inredningen kunna flyttas lätt för att göra rum åt nya medarbetare. 

Lösning

Senab har tillsammans med Embark Studio tagit fram ett möbelkoncept för arbetsplatser, mötesrum, lounger och matsal och inrett tre våningsplan samt delar av entréplan. Senab har skapat en färgsättning anpassad till kundens önskemål om ett trevligt, välkomnande och behagligt kontor med dekorativ belysning och mycket växter.

Senab har levererat mattor till samtliga rum för att förbättra akustiken och göra de generösa rummen mer ombonade.

För att både sänka elkostnader och värna om miljön fann Senab en leverantör som kunde ersätta kundens befintliga lysrörsarmaturer med en dimbar LED-armatur.