Skip to content
Alla bilder

Kund

Gothia Towers -tredje tornet

  • Uppdragsgivare Svenska Mässans hotellfastigheter AB
  • Arkitekt Lars Helling Arkitekter Oslo
  • Projektledare Anna Wennberg & Sofia Juviken, Senab
  • Fotograf: Krister Engström
  • Arbetsledare:

Efter flera års ombyggnadsetapper står nu det tredje och högsta tornet i Gothia Towers klart.

Vi är stolta över att ha varit med och lotsat igenom detta prestigeprojekt med totalt 1200 rum, sju restauranger och cafeér samt ett stort antal konferensrum och liknande utrymmen. I nära samarbete med arkitekt och kund har vi valt ut de rätta möblerna och sett till att de kommit på plats i rätt tid, ofta under svåra omständigheter logistiskt sett eftersom hotellet ligger centralt i Göteborg nära Liseberg.

FAKTA GOTHIA TOWERS
Skandinaviens största hotell med totalt 1 200 rum fördelade på de tre tornen – 23, 25 och 29 våningar höga. Det första tornet i mitten, byggt 1985, utökades 2013 med sex våningar som blev det femstjärniga Upper House med 49 rum samt den prisbelönta restaurangen med samma namn. Torn nummer två färdigställdes 2001. Det tredje tornet stod klart i januari 2015. Gothia Towers är ett dotterbolag till stiftelsen Svenska Mässan och ingår i World Hotels, som omfattar cirka 400 hotell på mer än 250 orter över hela världen.
Förutom Upper House finns ytterligare sex restauranger.

Samarbetet har varit fint och det är särskilt roligt när beställaren är så kvalitetsmedveten och inte gör avkall på fina och slitstarka material.

Anna Wennberg, projektledare Senab