Skip to content
Alla bilder

Kund

HSB Göteborg

  • Uppdragsgivare HSB Göteborg
  • Arkitekt Per Bornstein & Jenny Andersson Höfvner, Bornstein & Lyckefors arkitekter
  • Projektledare Dan Henriksson, HSB. Dick Larsson, Senab
  • Fotograf: Krister Engström
  • Arbetsledare: Jimmy Svensson

I juni 2015 flyttade HSB Göteborg in i helt nya lokaler på 2 200 kvm uppe på Chalmersområdet i Göteborg. Ett nytt huvudkontor i miljöklass Guld, allt för att komma nära forskning och utveckling för att skapa framtidens hållbara boende.

HSB Göteborgs huvudkontor är helt aktivitetsbaserat. Förhoppningen med denna satsning är att främja samverkan och kreativitet mellan medarbetare, medlemmar och kunder. För att alla skulle känna sig hemmastadda i den nya miljön valde kunden att tillvarata HSBs trygga och trivsamma historia. De två huskropparna och olika våningsplan knyts samman i form av konstnärliga grafiska bilder som grävts fram ur gamla fotoarkivet. Inredningen är varm och samtliga material och färgval andas hållbarhet och välkomnande. Allt är närproducerat och varenda detalj är noga utvald för att stämma överens med husets sobra arkitektur.

Visionen är att skapa känslan, estetiken och funktionen av ”En trygg och lustfylld arbetsplats i världsklass”. Den tydliga hotellobby-känslan ska inkludera och samtidigt mana till rörelse, från café, till konferens och arbetsplatser. Den gemensamma receptionen med väl genomtänkt service gör att gränserna för våningsplan, olika företag och medarbetares tillhörighet suddas ut.

Senabs uppdrag innefattade fast och lös inredning, inklusive arbetsplatser och kundanpassade specialsnickerier.

Visionen är att skapa känslan, estetiken och funktionen av ”En trygg och lustfylld arbetsplats i världsklass”.