Skip to content
Alla bilder

Kund

Radisson Blu Strand Hotel

  • Uppdragsgivare Carlson Rezidor Hotel Group
  • Arkitekt Wingårdhs
  • Projektledare Susanne Lorenz Liljefors & Ann-Sofie Magnusson, Senab
  • Fotograf: Radisson Blu Strand Hotel/ Rickard L. Eriksson
  • Arbetsledare:

Radisson Blu Strand Hotel genomgår just nu en förnyelse där det ikoniska hotellet får ett helt nytt utseende som avser att lyfta fram dess anrika detaljer i en spännande designmiljö. Ansvarig arkitekt är Wingårdhs och Senab har varit delaktiga i inredningsprocessen under ett och ett halvt år.

Restaurangen The Strand öppnade i augusti 2017 och är en nöjes- och mötesplats där människor kan interagera och samtala. The Strand vill tilltala en publik som uppskattar och vill åtnjuta hög kvalitet i en avslappnad miljö. Målet har varit att skapa en känsla av tidlös elegans genom att kombinera den historiska andan med samtida innovativa inslag.

– Vi tror på att skapa en dynamisk upplevelse genom att tillvarata och förstärka byggnadens karaktär. Vi ville låta det nya vara tydliga tillägg mot det ursprungliga, förklarar Leila Atlassi, inredningsarkitekt på Wingårdhs.

Arkitekten har ritat och Senab har varit behjälplig i framtagandet utav lös och fast inredning samt specialritad inredning, unikt framtagen för Strand Hotel.

Redan sommaren 2016 stod den nya lobbyn, konferensrum och 40 nya hotellrum i annexet klara. Även här har Senab varit delaktig i framtagandet av inredningen i samråd med arkitekt och beställare. ”We Inspire” är mottot för hotellets nya möteskoncept, Strand Gathering. De moderna konferensrummen innehåller den senaste tekniken och är en mötesplats för kreativa samtal och innovativa idéer i en klassisk miljö.

Under våren 2018 kommer Stockholms nya mötesplats stå helt klar!

För att skapa en varm och välkomnande atmosfär har den interiöra färgskalan grundats på de naturliga materialens egna färgtoner som ges av sten, trä, läder, metall och puts. På väggarna syns en specifik grå kulör, «Strand Grå», som står som bas i det interiöra konceptet.

Leila Atlassi, inredningsarkitekt Wingårdhs