Skip to content
Alla bilder

Kund

Stadsvakten

  • Uppdragsgivare Slättö Förvaltning
  • Arkitekt Amelie Mogard, Millimeter Arkitekter
  • Projektledare Helena Selholm. Mats Flodin, Senab Hospitality
  • Fotograf: Jason Strong
  • Arbetsledare:

Mitt i Norrköping huserar sedan hösten 2014 hotellet och restaurangen Stadsvakten. Etablissemanget har fått sitt namn från kvarteret det ligger i, men även om både restaurangen och hotellet heter Stadsvakten har de inretts i olika stilar med avslappnad elegans som gemensam nämnare.

Senab Hospitality har varit inredningsentreprenör för projektet, har upphandlat och låtit tillverka all lös och fast inredning. Senab har haft ett tätt samarbete med projektledare Helena Selholm och Millimeter arkitekter.

Inredningen i restaurang Stadsvakten kan beskrivas som en spännande mix av en elegant, ganska traditionell brittisk stil och en rå avskalad industrikänsla. Äkta mattor, djupa Chesterfieldsoffor i skinn och mycket mässing blandat med industrilampor och vitt kakel.

Hotellets interiör ser annorlunda ut, det har fått en nordisk karaktär, måttfull och stilren, utan att var alltför avskalad och sval. De specialritade möblerna i hotellrummer kommer från Edsbyn – ett pilotprojekt, Edsbyn har inte tillverkat hotellinredning tidigare.

Enligt Senabs Mats Flodin har det varit ett spännande och annorlunda uppdrag:
– Det har varit kul att komma in i ett så tidigt skede. Och med tanke på att det varit så många inblandade, vi har i praktiken haft tre olika uppdragsgivare, har allt löpt väldigt smidigt.

Samarbetet mellan Slättö Förvaltning och Senab har varit väldigt lyckosamt. Utöver att vara en skicklig leverantör och projektledare inom miljö och inredning har Senab vitalt bidragit till att utveckla affären.

Johan Karlsson, Fastighetsägare